LollandMiljø og klima
Forskærer
Lidt spild bliver der vel altid

REFA, en fortidsmindesamling.

Indsamling af skrald, og de problemstillinger der er forbundet hermed, har været drøftet flittigt i den trykte udgave af Folketidende. Problemstillinger, ja, altså problemer der på det seneste er skabt af REFA og fremført af Hr. Logistikchef Niels-Erik Sakariassen går mest på adgangen til affaldsbeholderen, adgangsvejens længde og Arbejdstilsynets regler for underleverandørens ansatte.

Det nye og specielle er nu at chaufførerne ikke længere kan bakke mere end 50 meter dagligt for at modvirke “ondt i nakken”, og dermed overholde Arbejdstilsynets regler om arbejdsmiljø. Det er altså ikke længere muligt at servicere borgerne med individuelle løsninger, nej, regler er regler og de er til for at overholdes.

“Servicere”, det ord burde ikke være brugt i denne sammenhæng, da REFA på ingen måde er en servicevirksomhed i gængs forstand for borgerne her på Lolland Falster. Det store setup, som denne monopolvirksomhed bygger på, synes udelukkende at være skabt for at tilfredsstille den samlede ledelse.

I en privat servicevirksomhed har vi ikke mulighed for at betjene alle på samme måde. Vi er i stedet nødt til at vurdere betjeningen ud fra de behov den enkelte kunde har, og blandt andet yde den information der er nødvendig. Her i landsdelen har vi mange ældre mennesker, og som noget helt naturligt skal disse betjenes på en måde så de føler sig hjemme. Dækningsgraden på denne kundegruppe vil være lavere, men det må vi tage med for at drive en servicevirksomhed som vi kan være bekendt over for omverdenen.

I min læretid stod jeg som ung lærling på et offentligt kontor her i Maribo, hvor jeg enten skulle have omregistreret en bil eller lejet prøveplader med betjening af 2 personer der var indbegrebet af skrankepaver. Her var det tydeligt at jeg var til for dem, og ikke omvendt. Dette forhold er de fleste steder, selv i den offentlige sektor, heldigvis blevet vendt. Et frisk pust til hukommelsen er dog artiklerne om REFA og specielt udtalelserne fra Hr. Logistikchef Niels-Erik Sakariassen.

Jeg kender ikke denne leder i REFA, og bedømmelsen sker udelukkende fra nævnte artikler – artikler som jeg formoder er bygget på indgående overvejelser fra samme. Ud fra dette overfladiske kendskab vil Hr. Logistikchef Niels-Erik Sakariassen være et oplagt emne til ledelsen i f.eks. Middelaldercentret eller en anden historisk institution.

Det er tydeligt at Hr. Logistikchef Niels-Erik Sakariassen har den åbenlyse fordel at han ikke behøver tænke sig ind i fortiden.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen.