LollandMiljø og klima
Refa kan bakke
Refa Byens Bedste Bakking Band

REFA – Byens bedste bakking band

Folketidende har her i efteråret bragt flere artikler om problemstillingen med tømning af skraldecontainere hos familier, der ikke bor i umiddelbar nærhed af en offentlig vej, og “udtrykket umiddelbar nærhed” vil i REFA sprog sige maksimalt 24,99 meter.

REFA’s logistikchef , Niels-Erik Sakariassen, har fremhævet at chaufførerne hos REFA’s underleverandører får ondt i nakken når der skal bakkes meget på en arbejdsdag, og i denne forbindelse er “bakkes meget” maksimalt 50 meter pr. dag for at undgå førnævnte sygdomstegn. Her henvises til Arbejdstilsynets regler på området, som skal overholdes uanset om der er brug for tømning af affaldsbeholdere på svært tilgængelige steder ( redaktionen : Folk kan jo bare lade være at bo på landet ).

Af logistikchefens udmelding må man efterfølgende drage den konklusion, at tømning af affaldsbeholdere kun kan ske hvor medarbejderes kan køre helt tæt på denne, fortage tømning og køre videre til næste opgave ( altså kun køre fremad ).

Med dette i hukommelsen blev jeg et meget overrasket vidne til tømning af beholderen til dagrenovation ved vor “bolchebutik” på Victor Kolbyes Vej 9 i Maribo torsdag den 05. december kl. ca. 15.50.

Medarbejderen kom kørende ad nævnte vej, lavede et flot sving udad mod vejmidte for derefter at, ja hold nu fast, bakke ind mod beholderen – alt foregår let og elegant med en professionalisme som om denne chauffør aldrig havde lavet andet.

Hvorfor så al den polemik når en tømning kan klares så glidende og på så kort tid ?

Det kan skyldes :

  1. Alt dette bavl er iværksat af Hr. Logistikchef Niels-Erik Sakariassen.
  2. Chaufføren havde på tidspunktet for min observation endnu 24 meter tilbage inden dagens kvote var opbrugt.
  3. Chaufføren havde “kun” opdateret sine færdigheder bag rattet og ikke opdateret sin viden om hvad han ikke må ( i hvert fald i henhold til punkt 1 ).

Døm selv, men læs også  “REFA – ja, der var en gang” ved at klikke på denne tekst.