LollandMiljø og klima

Lolland – nu med ( affalds ) service

Lollandsk affaldsservice. Fredag den 05. februar kunne vi brugere af FT endnu en gang læse om I/S REFA’a nye regulativ for afhentning af dagrenovation hos borgere med lange indkørsler. Det drejer sig dog kun om husstande hvor der er nødvendigt at bakke mere end 49 meter og 99 centimeter. Disse husstande skal herefter betale det beskedne ( ekstra ) gebyr på kr. 3.768. Naturligvis pr. container, når der ikke er vendemulighed på ejendommen.

Leif Utermöhl, formand for teknisk udvalg i Lolland Kommune, har dog “trukket håndbremsen”. Ikke for en vending, men derimod med den logiske forklaring ( iflg FT ) :  “Det at få fjernet sit affald, må være lige som at have en telefon. Man betaler altså ikke mere for at have en telefon, hvis man bor på landet, og det samme må gælde afhentning af affald, hvor der også må være en solidarisk løsning.
At skulle betale 3.768 kroner ekstra om året er helt urimeligt, og hele det her regulativ trænger til en kraftig belysning, mener Leif Utermöhl”.

Nøj hvor det varmede at læse denne udtalelse, og formanden har, efter min mening helt ret. Det viser at han har en “serviceminded indstilling”. Og ikke blot lader sig rive med.

Begrundelsen fra I/S REFA for gebyret er, igen iflg. artiklen i FT “Der køres i dag med langt større renovationsbiler for at få områdernes indsamling til at blive så effektiv som mulig,……”

Spændende ? Af denne grund aflæste jeg nummerpladen på bilen der afhentede dagrenovation fra min “bolsjebutik” den 10. februar. Her er der rigelig plads, og der bakkes helt til affaldsspand.

Jeg synes bilen er af samme størrelse som i alle de foregående år. Og med god grund. Denne bil, en MERCEDES ECONIC, 1829LL er registreret første gang 05. april 2011 ( iflg. Digitale Motor Register ). Ny bil ? Nej. Større bil ? Nej.

Ét af Mark Twain’s citater : Hvis du blot siger sandheden, så behøver du ikke at huske på noget.

… og til teknisk udvalg og Leif Utermöhl : “Fortsæt bare”.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9, 4930 Maribo.

Affaldssag udsat igen.