LollandMaribo By

Så små vi er ( Grandfeldts Gård )

Grandfeldts Gård Maribo
Til helvede med Klostersøen synes arbejdstitlen at være på projektet ved Grandfeldts Gård

Grandfeldts Gård Maribo og nedrivningen heraf har givet mange kommentarer fra områdets beboere. Ligeledes har den efterfølgende lokalplan og deraf forventede bebyggelse af grunden givet kommentarer.

Langt de fleste kommentarer opfattes som negative over for projektet. Dette skyldes at disse ( kommentarer ) er fremsat af personer fra lokalområdet. Personer der helt naturligt har en følelsesmæssig tilknytning til området. Et sted midt i vor dejlige by.

Savnet er kommentarer, der forsvarer projektet, og giver “os” en forklaring. En forklaring der vil sætte “os” i stand til at forstå.

Spørgsmål om Grandfeldts Gård Maribo

Spørgsmål 1: Er det i grunden så galt ?

En bygning på 16,5 meter ( altså i højden ) ud mod Klosterøen ?

Ta’ konen / manden “under armen”, 2 instruktørstole og en pose med lokale øl. Krenkerup og helst Doppel Bock . Lad hunden blive hjemme. Der er ingen grund til at udsætte den for synet. Placer jer på træbroen i kanten af Klostersøen.

Det store træ på grunden “Grandfleldts Gård” er vel ca. 20 meter højt. Forestil dig en sort lade af stålplader der er 85% af denne højde. Når denne “forestilling er sivet ind”, drejer du dig mod “barakken” ( Bangs Have Pavillonen ) på den modsatte side af søen. Endnu en gang drejer du dig. Denne gang mod den store bygning i røde sten, hvor man ikke må parkere på langs. Denne bygning kaldes også “Maribo Domkirke”.

Spørgsmål 2 : Passer denne lade ind i området ?

Alternativ anvendelse af det kommende byggeri

Vore lokale unge vil helt naturligt se denne sorte lade som et yndet mål til såvel graffiti som til leg med splatterpistoler. Denne kunst vil på ingen måder skæmme den påtænkte bygning.

“Til helvede med Klostersøen “ synes arbejdstitlen med “områdefornyelsen” at være.

Til forskel fra naboerne der har boet i området i 20, 30, 40, 50 år eller mere har jeg én fordel : “Jeg kan køre hjem”. Hjem til Nystedvej og lytte til Erik Grip’s indspilning af “Åbent landskab” mens jeg nyder synet af netop dette ud mod Refshale.

Men hvorfor skal jeg så blande mig i debatten ?   Godt spørgsmål.   Jeg føler med de personer der får projektet som nabo.

Med venlig hilsen

Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9 – 4930  Maribo.

Det nye projekt ved Grandfeldts Gård har fået en tommelfinger ( nedad ) fra flere sider.

Se også   Klostersøen, en grøn oase i Maribo.

Grandfeldts Gård i Maribo.   beskrivelse af Grandfeldts Gård i Maribo. Et dokument på Lolland Kommunes hjemmeside.