LollandMiljø og klima

Solcellepark ved Tjørneby Vindeby

I vor uundværlige Folketiden torsdag den 05. november kunne læses at Lolland Kommune har vendt tommelfingeren nedad for en solcellepark ved Vindeby / Tjørneby på Nordvestlolland. Teknisk udvalg har lagt vægt på den lokale modstand der har været mod dette projekt, en modstand der mest har gået på at udsigten over Langelandsbæltet og Smålandshavet blev ødelagt én gang for alle.

I høringssvarene er også nævnt at el-netten ikke kan aftage den mængde der i givet fald ville blive produceret i området, hvilket jeg ikke forstår vore fremadsynede lokalpolitikere i et tidligere stadie har brugt som argument for at afvise “tilplantningen” med solceller.

Selv om jeg ikke kom først med “en klapsalve” for denne beslutning vil jeg hermed lykønske ikke alene de lokale beboere med resultatet – men os alle her på Lolland Falster. Det er samtidig en lykønskning for demokratiet der altså stadig består her i Lolland Kommune.

De store tabere ved beslutningen om at droppe placeringen af solcelleanlægget vil være hoteller, restauranter og andre i oplevelsesindustrien på grund af de manglende klimaturister som specielt Lolland Kommunes ledelse satser højt på.

En mulighed for at vinde noget af det tabte hjem kunne være at bygge et besøgstårn á la Skovtårnet på Gisselfeldt Gods i området med caféer i 2 højder. I den nederste kan, foruden en kop varm kakao, nydes synet af den for den grønne omstilling så nødvendige solcellepark i Horslunde mens besøgende i den øverste café kan nyde synet af de åbne vidder, Langelandsbæltet og Smålandshavet.

Hvilken café man har det største behov for plads ?

Lyt til Erik Grip – Åbne landskab.

Jeg er skabt til åbne vidder ( Åbne vidder og udsyn vinder )