Området ved Klostersøen / Maribo Domkirke i Maribo – en grøn oase.

Den røde tråd i området er grøn.

Da arbejdet med anlæg og ændring af området ved og omkring Maribo Domkirke under titlen “Stedet tæller” syntes jeg, specielt i forhold til den ikke ubetydelige sum dette arbejde kostede, var helt unødvendigt. Ja, en stor del af omkostningerne blev dækket af Realdania, men mon ikke vi alle har bidraget væsentligt gennem “vort medlemsskab” af Lolland Kommune ?

Nødvendigt arbejde ? Det er spørgsmålet, men for min skyld kunne stiens niveau sagtens være hævet ved brug af knust genbrugsasfalt.

Vel, nu er arbejdet for længst tilendebragt og indrømmet : Der er sandsynligvis ingen der bruger området mere til aftenens gåture end min kone Laila og jeg i følgeskab med vovsen.

Vi “snyder lidt”, kører i bil fra vores adresse på Nystedvej og parkerer på Bagtorvet, går ned ad Kirkestræde, forbi Sognets Hus ( og hovedindgangen til Kirkegården med den nu grønne portal i form af søjler ), Klostergade og Pilgrimshuset. Ved Pilgrumshuset’s have kan man opleve mange forskellige planter i en flora der lever op til Lolland Kommunes erklæring med opretholdelse af mangfoldig  biodiversitet. Ved passage af stedet hvor den gamle isbod stod, nu med bænke med grøn patina, er det tydeligt det er det grønne der er den “røde tråd” som “gennemtrevler” denne skønne plet i vor lige så skønne by. Mellemrummene i brostenene prydes af “den grønne tråd”, ligesom det grønne græs kravler op ad de arkitektonisk korrekte Louis Poulsen lamper. På klosterruinen er græsset så nænsomt klippet at der er mulighed for at besøgende kan tage en “dusk” med hjem – kun “Selvpluk” skiltet mangler. Efterladenskaber fra en mindre fest med “Grøn Tuborg” understreger endnu en  gang at “grøn” er det gennemgående symbol for “Stedet Tæller”.

Videre ad “træbroen” i vandkanten. Har man ikke lært at marchere er her muligheden. Her i sommervarmen lærer man at løfte benene for ikke at falde over de kanter der kommer “når træet rejser sig”.

I Vestergade kan man ligeledes opleve at de handlende “tænker grønt” med planter der langsomt men sikkert kravler op over udstillingsrudens nederste kant.

Klimaturister til Maribo ? Kombardo – vi er klar.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9, 4930  Maribo.

Foto nedenfor er optaget i Pinsen 2020. Klik på foto for at se en større udgave og “scroll” ved at trykke på pile. Præsentationen afsluttes med tryk på “Esc”.

« 1 af 2 »

3 thoughts on “Klostersøen i Maribo – en grøn oase

  1. Her til morgen, søndag den 21. juni 2020, har jeg gået en tur i det ovenfor omtalte område, og det ser ikke pænt ud. Jeg vil kalde de grønne planter for ukrudt, men sådan er vi forskellige. Jeg lagde til gengæld mærke til at de på billederne viste brændenælder og tidsler der alle steder ragede op over såvel hæk som planter i bedene ved Pilgrimshuset, nu enten er klippet eller helt fjernet. Mon det skyldes at vor kulturminister har været på besøg i fredags som det var beskrevet i Folketidende lørdag ?

  2. Jeg synes godt om ideen med det nye look ved søen, meen pasningen af det skulle følge med.?
    Samtidigt synes jeg at der er for dårligt at informationen på kobberskiltene KUN er på Dansk og Engelsk når man samtidigt ser i bybilledet at de fleste fremmede gæster er fra Tyskland. Turismen i Maribo er stor, men den kan blive meget større hvis man husker de små vigtige ting. Jo bedre Maribo tager sig ud, jo flere gratis reklamer får byen af de besøgende når de vender hjem.
    Kom igen til Maribo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *