Siden er oprettet 14. december 2017.

Nordic Medicare og Nykøbing Sygehus…

…to institutioner der har “fået på puklen” i den lokale dagspresse.

Min kone, Laila, har gennem en længere årrække haft problemer “med at gå ordentligt” – forstået på den måde at hun “har trukket” gevaldigt på det ene ben og derved haft en noget akavet gang. Laila har gentagne gange besøgt vores læge ( begge har nu, måske meget forståeligt, stoppet deres praksis ) med omtalte problem. Den første læge, som ellers efter sigende skulle være endog meget fagligt dygtig, indskrænkede fejlsøgningen til et røntgenfoto på Nakskov Sygehus af venstre knæ efterfulgt af et “der kan ikke gøres noget ved det”.

Næste læge foretog en håndspålæggelse af denne kropsdel, anbefalede træning på motionscykel og en recept på stærke smertestillende piller.

Lidelsen blev dog kun værre, hvorfor Laila, omend nødtvungent, bestilte tid hos “vores nye læge” – Nordic Medicare  på Maribo Sundhedscenter den 17. oktober 2017 kl. 14.30.

Vel ankommet til aftalte tidspunkt kunne vi blot vente på at det blev Laila’s tur – hvilket det blev 25 minutter forsinket. Nuvel – denne forsinkelse behøver ikke være afgørende for resultatet af konsultationen – men forventningerne blev skruet en smule ned.

Efter nævnte forsinkelse kommer lægen ud til os – en medarbejder i samme aldersgruppe som os selv hvilket vil sige tæt på pensionsalderen. Vi regner dog os selv for at være seriøse erhvervsaktive, så dette forhold skal ikke tolkes negativt, hvilket vi så sandelig også blev overbevist om nogle få minutter senere.

Efter Laila havde fortalt sin “historie” om “den gakkede gangart”, blev hun bedt om at “afmontere” ( det er ikke let at glemme “autosproget” ) sko og bukser, for derefter at lægge sig på briksen.

Løft kroppen op i 90 grader var kommandoen – dit bækken er skævt var den første konklusion, hvorefter han sagde til mig : “Kom herover og se” ( gad vide om han kunne se på mig at jeg er nysgerrig på al fejlsøgning ).

Han så naturligvis også på det venstre knæ som vi hele tiden havde formodet var kilden til problemet med Laila’s gang – men “vrikkede” også med højre ben og udbrød straks : “Din højre hofte er slidt” og igen viste han mig hvorfor han mente det.

Under 5 minutter efter døren havde lukket sig bag os, var han i gang med at skrive det videre forløb med røntgenbilleder og kontakt til ortopædkirurger på Nykøbing Sygehus. 2 dage efter kørte Laila til Nakskov Sygehus og fik foretaget “røntgenfotografering” og mandag den 23. oktober blev hun indkaldt til forundersøgelse på Nykøbing Sygehus ( af nogle særdeles kompetente læger ). Konklusionen her var at Laila skulle have en ny højre hofte ( eller rettere et hofteled ) og ligeledes et venstre knæ. Hvad vil du have lavet først ? Laila valgte hofteoperation hvilket blev bekræftet af sundhedspersonalet var et fornuftigt valg.

Den 06. november var Laila igen til en undersøgelse på Nykøbing Sygehus, onsdag den 08. november om eftermiddagen blev  hun opereret – en operation der gik uden problemer. 15 timer efter var hun klar til den første del af genoptræningen.

Hvordan var indlæggelsen på Nykøbing Sygehus ?

Intet negativt at sige – kun søde, venlige og særdeles hjælpsomme medarbejdere på en ellers travl afdeling.

Konklusion : Nordic Medicare & Nykøbing Sygehus – en kombination “der bare virker”. Laila er her 5 uger efter operation stadig i gang med genoptræning – men hun går allerede meget bedre end hun gjorde inden operationen…

…men “historien” stopper ikke her. I foråret 2018 blev hun, som aftalt, kontaktet af Nykøbing Sygehus for aftale af det videre forløb med “udskiftning af knæled”. Medio april blev Laila indlagt til denne operation og som ved første indlæggelse : Alt foregik uden problemer og hun har kun positivt at sige om hele forløbet på nævnte sygehus.

Efter begge operationer fik Laila hjælp af Lolland Kommune’s hjemmepleje i form af “sårpleje” og hjælp til “af- og påmontering” af den nødvendige støttestrømpe.

Det er her også værd at bemærke at hjælpen fra den kommunale hjemmeside fortjener “6 stjerner ud af 5 mulige” – nej, der var ikke “meget pleje minus” forbundet med dette forløb.

Med venlig hilsen

Jørn Jørgensen, Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9, maribo.