Siden oprettet 24. juli 2023

Hvor blev de ( pengene ) af ?

Lolland Bibliotek
Meget “sigende” er foto ovenfor optaget i regnvejr den 23. juli 2023. Ved klik på foto åbnes en større version

Skal bibliotekerne i Rødbyhavn og Maribo lukkes ?

Problemstillingen ovenfor er beskrevet indgående i “Folketidende” i den seneste tid.

Grunden til problemet er ( som altid ) penge, og dermed nødvendigheden af besparelser.

Hvorfor er det gået så galt ? Hvor bliver pengene af ?

Vi bliver tudet ørerne fulde med lovpriste ord fra vor regering om “velfærdssamfund”. Samtidig skæres ned ( næsten ) alle steder.

Her i Lolland Kommune har sparekniven ramt mange steder. Senest har vi hørt om besparelser på boldbaner. Nu er turen kommet til bibliotekerne i Rødbyhavn og i Maribo. Også Borgerservice i Maribo står for skud mht. en lukning.

Begrundelsen er bla. at der ikke længere er behov for borgerservice i samme udstrækning som før. Men der er nogen der har behov.

Borgerservice må være et sted vi som borgere kan henvende os når “det brænder på”, og vi ikke kan komme længere i den digitale “jungle”.

Står jeg alene med tanken om MitId på nuværende tidspunkt er en beta-version / testversion ?

Ingen henvendelser i Borgerservice. Det burde være succeskriteriet. Så har borgerene forstået lektien om den digitale tidsalder.

I “Folketidende” var også et par udtalelser fra personer om lukningen. Den ene brugte ikke borgerservice, og synes det kunne lukke. Den anden person havde en modsatrettet indstilling.

Jeg bruger ikke biblioteket. Jeg bruger ikke boldbanerne ( selv om de er nærmeste nabo til vor privat-adresse ). Men der er andre der bruger disse faciliteter. Derfor har jeg intet ønske om at førnævnte lukkes. Vi har forskellige behov. Vi har forskellige indstillinger. Men vi har alle lige ret til at trives i Lolland Kommune.

Ønsker vi flere indbyggere i vor kommune ? Vel at mærke nogen der yder inden de nyder.

Ja, så hjælper det nok ikke at lukke alle tilbud, der kunne være attraktive for tilflyttere. Dodekalitten & Femern projektet alene gør det ikke.

Fortsætter det som planlagt, så ser markedsføringen af Lolland sådan ud : “Flyt ned til os. Vi har lukket vore velfærdsfaciliteter. Men kommer der nok af jeres slags, forventer vi en åbning snarest muligt”.

Det er nødvendigt at investere for at tiltrække nye indbyggere.

Hvor skal pegene komme fra ? Jeg ved det ikke. Til gengæld ved jeg heller ikke hvorfor Lolland Kommune “skal holde for” mht. finansiering af “social-eksport”. Det burde være en statsopgave.

Har vi brug for et monument på “Lars Tyndskids Mark” ? Ja, nogen har. Måske ?

Politik handler også om  prioriteringer. Monument eller ældrepleje ? Hvad huskes bedst ? De ældre forgår. Et monument består.

Vi har langt igen venner   som Birgit Lystager sang i de tidlige 70’ere.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9, 4930 Maribo.