
Fransk hotdog – hurtige fif
Små tweaks der løfter smagen fra “okay” til “uhm!”
Brød
- Lun skånsomt: Ovn/airfryer 170 °C i 3–4 min. Sprød udenpå, blød indeni.
- Fugt indersiden let (et par dråber vand) før opvarmning – holder dressingen på plads.
- Bonus: Bag egne brød af en blød (let sød) dej – brioche-agtigt.
Pølse
- Vælg kvalitet: Røget frankfurter der “knækker” ved bid.
- Steg eller grill frem for at koge – let stegeskorpe giver masser af smag.
- Variation: Okse, svin/kalv, grov grillpølse eller endda chorizo for et twist.
Dressing (den store forskel)
- Hjemmelavet base: 3 spsk mayo + 1 tsk dijon + ½ tsk karry + 1 tsk ketchup + et par dråber citron/syltelage.
- Alternativer: Aioli med lidt sennep eller mild chilimayo.
- Teknik: Brug sprøjteflaske/pose så dressingen rammer bunden af brødet.
Ekstra løft
- Ristede løg i bunden for knas og løgsmag hele vejen.
- En smule revet ost (fx cheddar) i hullet – smelter omkring pølsen.
- Lille finish med ekstra dressing på toppen.
- Smags-twist: Karrydressing + en lille teskefuld mango chutney.
🔥 Mini-hack: Vil du have “pølsebar-tekstur”? Varm pølsen i varmluft med en anelse damp
(dryp lidt vand på bagepladen). Saftig, blank – uden at skrumpe.
(dryp lidt vand på bagepladen). Saftig, blank – uden at skrumpe.