Fransk Hotdog
Fransk Hotdog

 

Fransk hotdog – hurtige fif

Små tweaks der løfter smagen fra “okay” til “uhm!”

Brød

  • Lun skånsomt: Ovn/airfryer 170 °C i 3–4 min. Sprød udenpå, blød indeni.
  • Fugt indersiden let (et par dråber vand) før opvarmning – holder dressingen på plads.
  • Bonus: Bag egne brød af en blød (let sød) dej – brioche-agtigt.

Pølse

  • Vælg kvalitet: Røget frankfurter der “knækker” ved bid.
  • Steg eller grill frem for at koge – let stegeskorpe giver masser af smag.
  • Variation: Okse, svin/kalv, grov grillpølse eller endda chorizo for et twist.

Dressing (den store forskel)

  • Hjemmelavet base: 3 spsk mayo + 1 tsk dijon + ½ tsk karry + 1 tsk ketchup + et par dråber citron/syltelage.
  • Alternativer: Aioli med lidt sennep eller mild chilimayo.
  • Teknik: Brug sprøjteflaske/pose så dressingen rammer bunden af brødet.

Ekstra løft

  • Ristede løg i bunden for knas og løgsmag hele vejen.
  • En smule revet ost (fx cheddar) i hullet – smelter omkring pølsen.
  • Lille finish med ekstra dressing på toppen.
  • Smags-twist: Karrydressing + en lille teskefuld mango chutney.
🔥 Mini-hack: Vil du have “pølsebar-tekstur”? Varm pølsen i varmluft med en anelse damp
(dryp lidt vand på bagepladen). Saftig, blank – uden at skrumpe.