Ny Dag – eller Folketidende

Ja, det var et spørgsmål, der ikke gav mening onsdag den 26. oktober 1994. Tirsdag den 25. oktober var sidste udgivelse fra bladhuset “Ny Dag” i Nakskov. “Folketidende” var herefter eneste dagblad på Lolland Falster.

Lukningen af “Ny Dag” gav et “boost” til “Folketidende” i såvel oplagstal som annonceindtægter. Oplagstallet for “Folketidende” rundede i 1995 27.000.

Ja, det var tider. Tider man kun kan tænke tilbage på. Oplagstallet har nu passeret 9.000 – i nedadgående retning – desværre.

Hvorfor skriver jeg “desværre” ?

Som partner i et autoværksted går snakken med kunder ( meget ) ofte med andet end “bilsnak”. Hvad der sker i lokalsamfundet er ét af emnerne. Det er tydeligt at personer, der ikke holder dagbladet, er dårligere orienteret end os andre. Orienteret om opstart virksomheder eller udvidelser. Orienteret om foreninger og deres gøremål. Orientering om oplagte steder at besøge her på “Sydhavsøerne”. Orientering om lokalpolitiske problemstillinger. Det er  absolut ikke kun dødsfald man som læser af FT bliver orienteret om.

Udfordringerne i at drive dagblad er mange ( og svære ). Jeg er årgang 1954, men generationerne efter mig mener ikke, der skal betales for nyheder. Vores abonnement på FT, som vi har overtaget fra mine forældre, stammer fra lukningen af “Lollands Tidende”.

Kr. 4.500 kan synes af mange penge for lokale nyheder. Det synes jeg ( måske ) også, men kr. 350 pr. måned for at holde sig orienteret – det må kunne skaffes.

I stedet for at opsige dit abonnement kunne en deling måske være måden at fortsætte på. Det skæpper ikke ekstra i kassen på FT, men det gør jo at “bunden ikke kommer højere op”.

Orientering om lokalpolitik ? Ja, det kan ses på kommunernes hjemmesider. Men får du søgt efter ….. hvis du ikke får et vink fra FT.

Hvis vi ikke har journalister, der er interesseret i det lokale, vil der foregå mange ting “som går under radaren”.

Helt specifikt har såvel undertegnede som Folketidende fulgt projektet med solceller i Våbensted ( Energipark Agerup ). I Folketidende har været mange ( og gode ) reportager om dette. Men informationerne når ikke så langt ud som det er ønskeligt. Ønskeligt ? Ja, i hvert fald fra os modstandere. Ønskeligt – hvorfor ? Fordi vi samlet ( samlet = beboere på Lolland Falster ) kunne få den nødvendige information af betydningen af en “energipark” tæt på beboelser. Betydningen af en energipark for samfundet som helhed.

Energipark Agerup ( og andre energiparker )  bliver udråbt som nødvendige i “den grønne omstilling. Er det kun en indstilling fra “udviklerne” ? Er det kun en indstilling fra “de grønne” ? Kort sagt : “Har det ( opsætningen af energiparker ) “nogen gang på jord” ?

Svaret blæser i vinden. Og kan ikke læses i “Ny Dag”.

Nej, jeg får ikke provision for ovenstående. Det er bare en skidt udvikling for vor landsdel. Endnu mere skidt hvis “Folketidende” helt forsvinder.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9, 4930  Maribo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *